1. Designer set a vertical forest to help the air circulation between indoor and outdoor. The facade was combined by three different material and build in different scale. The sunshine irradiate throw different windows by different direction. All the layers has different function and view. The concept of the architecture is utilising four different sky well and five patio appear by retreating the architecture to solve the problem: the house is too closed to other buildings.

    建築立面藉由三層尺度、材質各異的皮層組成,以不同開窗角度引進不同角度的光線進入室內,在層與層之間的,依序產生出不同功能性的天井、露臺與貫穿2~4樓的垂直綠化花園,垂直向的天井是整座建築的肺葉,讓建築室外與室內產生空氣對流循環,使光線透過不同方向進入室內,解決與周遭環境棟距過近的問題。
    垂直森林
    Vertical Forest
    Multi-level residential | 926m² |
Waterfrom Design in
Taipei, TAIWAN
水相設計    台北
T +886-2-27005007
F +886-2-27005006
10653台北市大安區仁愛路三段24巷1弄7號1F
11F,No.7, Aly. 1, Ln. 24, Sec. 3, Ren’ai Rd.,
Taipei City 10653, Taiwan
Waterfrom Design in
Shanghai, CHINA
水相設計    上海
P+15721432673
上海市长宁区华山路800弄18号2204室
Room 2204, No.18, Lane 800, Huashan Road, Changning District, Shanghai
联络人:Ms.Hsu
For Media Request
For Career Request
歡迎加入,請將履歷作品寄至: